Spetterende jubileumeditie Splash scouting zwemwedstrijden

Met een duik in water heeft wethouder Snoek (Haarlem) op zaterdag 4 november in het Boerhaavebad de 25e jubileumeditie van de Splash scouting wedstrijden geopend. De eerste editie van de Splash vond plaats in 1993, waarna het sportieve evenement is uitgegroeid tot de grootste activiteit van Scouting Regio Haarlem! Ook dit jaar zwommen er weer 600 scouts van verschillende land- en watergroepen mee.

De speciale verjaardagseditie betekende ook een nieuw programma namelijk: 1x 10min estafette zwemmen, een ‘The 25 Ball Game’ en een ‘Obstacle Run’. “Het spel met de ballen vond ik zo leuk! Ik ben helemaal schor van het aanmoedigen van mijn team”, aldus een van de deelnemende welpen.

Al 25 jaar zetten vele vrijwilligers zich in om het evenement tot een succes te maken. “Het is heerlijk om te zien dat al die scouts zo sportief zijn en de uitdaging aangaan. We gaan zeker weten een 26ste editie organiseren”, aldus de organisatie.

De Scouting Regio Haarlem telt 24 scoutinggroepen met ruim 2400 leden. Er zijn 1400 jeugdleden tot 21 jaar en bijna 1000 vrijwilligers en vrienden van de vereniging.