Spannend 100-jarig jubileumproject ‘de 13e rij’ in Stadsschouwburg

De Stadsschouwburg Haarlem bestaat 100 jaar. Maar wat is nu de geschiedenis van dit theater? Waarom heeft Jan Krol 100 jaar geleden een kapitaal beschikbaar gesteld om met toestemming van het college van B en W aan het Wilsonsplein deze schouwburg te laten bouwen? Kunst en Cultuur voor iedereen in Haarlem en omgeving was zijn uitgangspunt en ideaal.

Deze geschiedenis wordt op een unieke wijze ten tonele gevoerd in de 10e productie van De Haarlemse Theatermakers, ‘de 13e rij’. Ruim 40 amateurs spelen mee in deze speciaal voor de 100 jarige Stadschouwburg geschreven theaterproductie. In de 13e rij komen (Heemstenaar) Godfried Bomans, Harry Prenen, Pieter Langedijk, Frans Hals en Malle Babbe en ook Trou moet Blijcken voorbij via toneel, dans en zang. Regisseur en toneelschrijfster Marijke Kots schreef de tekst op muziek van Friso de Ligt en liedteksten van Antoine Duijvestijn.
Op 30 september 1918 werd Stadsschouwburg Haarlem officieel geopend met het toneelstuk ‘De Heks van Haarlem’ van Frederik van Eeden. Het was een groot succes! Maar wie was de Heks van Haarlem eigenlijk? Inmiddels zijn we honderd jaar verder en er gebeuren vreemde dingen in de Stadsschouwburg. Met name op de 13e rij. Heeft dit soms iets te maken met die heks? Voor het honderdjarig jubileum laat de directie van het theater daar grondig onderzoek naar verrichten.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit spannende, humorische theaterstuk? En wilt u nu eindelijk ook wel eens iets meer te weten komen over de geschiedenis van het prachtige unieke 100-jarige theater in Haarlem? Er zijn voorstellingen op vrijdag 25 januari, zaterdag 26 en zondag 27 januari. U kunt nu kaarten kopen via de website van de Stadsschouwburg Haarlem of aan de kassa aan het Wilsonsplein 23 te Haarlem.
Meer gegevens over deze unieke theaterproductie is te vinden op facebook en via www.haarlemsetheatermakers.nl