5_2018_Publiciteitsfoto_Sneeuwwitje_en_de_zeven_rollen

Sneeuwwitje leeft, in de tuin van Paviljoen Welgelegen

Drie dagen lang is de tuin van het provinciehuis aan de Dreef in Haarlem het sprookjesachtige decor van een theaterwandeling door ‘Productiehuis de Verbinding’. De acteurs nemen het publiek mee op een theatrale tocht langs plekjes waar je normaal niet zo snel komt.

Op 23, 24 en 25 mei, is de tuin van Paviljoen Welgelegen omgetoverd tot een feeëriek decor. Iedereen kent wel het sprookje van Sneeuwwitje, maar Haarlemse theatermaker Evelien Hofhuis gaat verder waar het verhaal eindigde. De acteurs van ‘Sneeuwwitje en de Zeven Rollen’ laten het publiek zien en horen wat de karakters er nou eigenlijk zelf van vinden om in een sprookje te wonen.

Is de hoofdrolspeelster zelf wel gelukkig?

“We gaan op een ontdekkingstocht langs de levens en de gevoelens van de karakters uit het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm, zegt theatermaker Evelien Hofhuis. Zij vroeg zich af, of Sneeuwwitje zelf nou eigenlijk wel gelukkig is.

Schilderachtige decor Paviljoen Welgelegen

Evelien Hofhuis: “De theaterwandeling in het schilderachtige decor van Paviloen Welgelegen is een zelfgemaakte theaterwandeling geworden. Het is een zoektocht naar wie we eigenlijk zijn, wie we willen zijn en wie we moeten zijn. Er is zoveel ellende op de wereld. Hoe mooi is het om te kunnen vluchten in een andere wereld naar een droomwereld waar alles kan? Dat gaan we nu ook doen tijdens deze theatrale sprookjesachtige wandeling door de tuin.

Drie dagen in het bos

Ik wil het publiek meenemen op deze vlucht het bos in. De verknipte wereld waarin we soms leven wil ik niet alleen laten zien, maar ook laten ervaren. We staan er middenin. Ik wil mensen aan het denken zetten. De acteurs nemen het publiek dan via beeldende kunst, zang, dans, muziek en spel mee naar een andere werkelijkheid.”

Ga mee op reis door de tuin en duik in de wereld van de personages. ‘Sneeuwwitje en de Zeven Rollen’ door Productiehuis De Verbinding. Er zijn voorstellingen om 19.00 uur en om 20.30 uur in de tuin van Paviljoen Welgelegen aan Dreef 3 te Haarlem. Kaarten alleen te bestellen via: www.productiehuisdeverbinding.nl

Fotografie: Rudolf Mensen