Smaakmaker uit ’s Gravenzande kiest voor Heemstede

Om regiokampioen patissier te worden moet je wel wat in je mars hebben. Corné Hoogerbrugge uit ’s Gravenzande, niet direct om de hoek, is werkzaam bij Tummers Patisserie Passionelle in Heemstede. Als stagiair vanuit de vakschool in Wageningen. Tja, je moet er wat voor over hebben! Maar in zijn Westland is geen ‘goede’ patissier te vinden en in Den Haag was geen ruimte. Corné wilde ook een goeie stageplaats en zo kwam hij onder de hoede van Vincent van den Bosch, eigenaar van Tummers. Hij volgt de Rijn IJsel Vakschool in Wageningen, waar hij nu het laatste jaar patisserie doet. Met enige trots vertelt hij dat Wageningen een van de beste opleidingen heeft en bij Tummers Hoofddorp heeft hij de hele kerstperiode kunnen werken met Ronald van Haarlem, de wereldkampioen patisserie 2006. Een intensieve stage waar hij heel veel leerde.

Zo word je toptaartjesbakker, maar in die kringen praat je toch liever over patissier. Als je zo aan het werk bent en thuis ook nog lekker kan werken, dan word je toch kampioen? Thuis op de tuinderij heeft zijn vader een kantine met een klein keukentje, waar Corné zich lekker kan uitleven met experimenteren, smaken kan uitproberen en er is altijd aanloop genoeg om die smaken te laten proeven. Veel oefenen, dan kom je er wel. Tijdens de wedstrijd ging het al lekker met de macarons, dat typische Franse koekje, waar je op smaak al flink kunt winnen. Japanse geisha’s maakte hij van marsepein en als showstuk een bonbonnière. Daar kun je ook zo met smaak spelen. Bij Tummers is Corné nu al de smaakmaker, hij is druk bezig met de lekkerste Pasen die Heemstede te wachten staat. De smaakmaker van Tummers!

Ton van den Brink