Slotconcerten in ’t Mosterdzaadje met pianist James Lisney

Santpoort-Noord – Een mooier einde aan het concertseizoen in t Mosterdzaadje op de Kerkweg 29 in Santpoort-Noord is bijna niet voor te stellen. De Londense pianist James Lisney zal op vrijdag 31 mei om 20 uur en op zondag 2 juni om 15 uur de laatste concerten geven. Beide uitvoeringen staan in het teken van Schubert en Chopin.

James Lisney speelt de sonates die Schubert op 31-jarige leeftijd in zijn sterfjaar 1828 schreef. Op vrijdag de sonate in  A, D 959 en ballades 23 en 38 van Chopin. Op zondagmiddag speelt hij de sonate in B-flat D 960 van Schubert en de ballades 47 en 52 van Chopin.

Naar deze meesterpianist, die al 31 keer in ’t Mosterdzaadje zijn optreden maakte, wordt door de mensen die hem kennen reikhalzend uitgekeken. Met groot genoegen gaat hij op onnavolgbare wijze het slotconcert verzorgen. Zijn ziel en zaligheid verkocht hij al vanaf het begin aan dit kleinschalige podium. Liefst zou hij in Londen iets dergelijks willen opzetten. Maar James Lisney,  is nog veel te druk met zijn concerten wereldwijd en het geven van masterclasses. Zijn Schubert en Beethoven interpretaties, ook op cd vastgelegd, worden in de pers bijzonder geprezen. Hij is ook de eerste pianist die uitgenodigd werd om in Mumbai een hele cyclus Schubert te spelen. Na zijn debuut in 1986 in de Wigmore Hall in Londen nam zijn carrière een grote vlucht. Hij soleert op de grote podia waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Dat het publiek in ‘t Mosterdzaadje zo dichtbij zat, was voor hem wél even wennen. Maar nu kan het publiek op zijn handen meekijken en speelt hij de sterren van de hemel. Met zijn  humoristische toelichtingen op de muziek en de actualiteit valt er vaak heel wat te lachen.

Op vrijdag 6 september begint dan weer het nieuwe seizoen van ’t Mosterdzaadje..

Meer informatie via 023-5378625 of via http://www.mosterdzaadje.nl.

Half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij. Na afloop collecte met richtlijn €10,-.

Foto: Pianist James Lisney. Foto aangeleverd door ’t Mosterdzaadje.