Serene kerstzang van ‘Voce Aurora’

Vocaal kwartet Voce Aurora brengt op zondagavond 10 december kerstzang in de Musilenzio-serie. Het viertal professionele Haarlemse musici zingt liederen uit alle tijden. De stilte van de Kerstnacht kan alvast worden ervaren in de stiltemomenten tussen de werken door.

De zaal van Zang en Vriendschap aan de Jansstraat zal op 10 december in de drukte tussen sint en kerst een verstilde oase zijn om even op adem te komen en alvast in een ware kerstsfeer te komen. De stemmen van Sarah Elias (sopraan), Lennie Kerkhoff (alt), Robbert Muller (tenor) en Remmert Velthuis (bas) vloeien dan samen in serene kerstklanken.

Het repertoire dat zij brengen is zeer gevarieerd: van Gregoriaans tot 20e-eeuwse composities, uit Rusland, Spanje, Noorwegen en vele andere landen daartussenin. Werken van componisten als Tchaikovsky, Poulenc en Benjamin Britten, maar ook van minder bekende componisten van rond 1600 en anonieme werken.  Maar altijd die prachtige samenzang, afgewisseld met momenten die je naar een stemmige stilte kunnen brengen.

De avond begint om 20.15 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur. Toegangsprijs bedraagt €9 (pinbetalingen niet mogelijk). Zaal Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, Haarlem.

Reserveren is aanbevolen: info@musilenzio.nl.

Foto: Dick Kreuger.