Missing image

Schrijver en piloot Hans Nordsiek op Voorwegsschool

Heemstede – Op dinsdag 8 oktober kwam in het kader van de Kinderboekenweek met het thema ‘Reis mee…’ de schrijver van het boek ‘De piloot met de vijf strepen’, Hans Nordsiek op de Voorwegschool langs.

Hij vertelde zijn verhaal hoe het zo gekomen is dat hij eerst piloot bij KLM was en daarna storyteller en kinderboekenschrijver is geworden.

In zijn boek staan allemaal inspirerende verhalen die erover gaan dat je moet proberen je dromen waar te maken. Soms weet je zelf niet eens waarom je iets leuk vindt of wilt, maar probeer het eens te bereiken. Hans Nordsiek daagde de kinderen uit om na te denken over hun dromen, want behalve over de wereldbol reizen kun je ook een reis in je binnenste maken. Ieder mens heeft verschillende talenten in zich.

Door steeds andere gedaantes aan te nemen, als clown, oud vliegenier of piloot, wist de schrijver de leerlingen van de groepen 4, 5 en 6  goed te betrekken en de verbeeldingskracht te prikkelen bij zijn verhaal. Het is duidelijk dat de kinderen van de Voorwegschool genoeg dromen in zich hebben en nu nog proberen ze waar te maken.

Foto aangeleverd door Voorwegschool.