Schermsport en Adriaan Pauw gaan hand-in-hand

Heemstede  – De schermsport gaat in de regio Kennemerland van start met mooie evenementen ter gelegenheid van ‘400 jaar Adriaan Pauw’. Op zaterdagmiddag 19 september geeft HollandSchermen schermdemonstraties op de Binnenweg in Heemstede. Iedereen is welkom ook zelf een ‘prikje’ te wagen. Op zondag 20 september vindt het eerste landelijke schermtoernooi van het seizoen plaats in SportPlaza Groenendaal tijdens het ‘Adriaan Pauw toernooi’. Tot slot start op woensdagavond 21 oktober een speciale introductiecursus bij HollandSchermen voor de jeugd (12 t/m 18 jaar) in de sportzaal aan de Offenbachlaan. 

Heemstede viert het leven van Adriaan Pauw die 400 jaar geleden in deze regio een belangrijke positie bekleedde. De heer Pauw was onder andere een wapenverzamelaar en liefhebber van schermen. De schermsport kan dus niet ontbreken op feestdag 19 september. Om 12.00 en 14.00 uur zijn er schermdemonstraties op de Binnenweg t.h.v. het ING kantoor. Iedereen kan zijn reactiesnelheid testen op een elektrisch schermbord. 

Meer informatie over schermactiviteiten in Kennemerland is te vinden op www.hollandschermen.nl en op www.adriaanpauw2020.nl. De vereniging HollandSchermen verzorgt wekelijks schermtraining in SportPlaza Groenendaal (maandagavond) en Offenbachlaan 1 (donderdagavond) voor alle leeftijden. 

Op de schermdemonstratie van zaterdag 19 september zijn Ava Emanuel (Tableau 32 gehaald tijdens EJK 2020) en Lotte Dammroff (Goud op schermtoernooi Marathon Parijs) aanwezig op de Binnenweg. 

Op het Adriaan Pauw toernooi zullen zo’n 80 schermers uit heel Nederland in alle leeftijden het tegen elkaar opnemen op floret en sabel. 

Beeld: HollandSchermen, Bianca van Loon.