Samen 100 jaar als vrijwilliger actief voor de Open Eettafel in Vogelenzang

Vogelenzang – Vorig jaar vierde de ‘Open Eettafel’ van Welzijn Bloemendaal in Vogelenzang haar 25e jubileum. Dat werd toen groots gevierd in de aanwezigheid van toenmalig burgervader, Elbert Roest. De oprichters van weleer waren vorige week samen 100 jaar als vrijwilliger actief. Zij werden door Welzijn Bloemen in het zonnetje gezet tijdens de ‘Open Eettafel’. De dames An van Aken, Rie Huurman, Dien van Lierop en Nel Roelen hebben het zwaardere werk inmiddels aan opvolgers overgedragen maar zijn nog steeds actief betrokken. Hiervoor kregen ze mooie woorden en bloemen van sociaal werker Gerrianne Ghaus. Uit betrouwbare bron had zij vernomen dat de vier van elke eettafel een feestje proberen te maken maar ook dat ze al 25 jaar na elke maaltijd de tafellakens wassen! 

Uit handen van directeur Johan van Buren ontvingen de dames een mooi beeldje als herinnering. Hij sprak de wens uit nog vele van deze beeldjes te mogen uitreiken. Van Buren hield zijn speech kort omdat de aanwezigen al watertandend naar de inmiddels geserveerde soep zaten te kijken. Hij benadrukte dat de vele activiteiten van Welzijn Bloemendaal, en deze Open Eettafel in het bijzonder, er helemaal niet waren geweest zonder vrijwilligers. De jubilarissen ontvingen een mooi beeldje als herinnering. Van Buren hoopte dat het bij hen thuis op de schoorsteenmantel zou komen te staan als stimulans voor anderen om ook vrijwilliger te worden. “Goed voorbeeld, doet goed volgen”, aldus Van Buren. 

De Open Eettafel vindt elke eerste donderdag van de maand plaats in de Ontmoetingsruimte aan de Kerkweg 2 in Vogelenzang. Er is nog plek! 

Foto: V.l.n.r. Nel Roelen, An van Aken, Johan van Buren, Rie Huurman en Dien van Lierop.

(Foto aangeleverd door Welzijn Bloemendaal).