Rover: goede oplossing Arriva voor gedupeerden lijn 50

Reizigersvereniging Rover vindt het positief dat de belbus wordt ingezet als oplossing voor reizigers die worden gedupeerd door het omleggen van buslijn 50 in Heemstede. De gemeente Heemstede heeft aangedrongen op een oplossing voor deze situatie en Arriva komt met een belbus. Die rijdt tussen 09.00 en 18.40 uur.

Het vervoer tussen Kerklaan, Rijnlaan en Wipperplein heen en terug, is gratis. Vanaf het Wipperplein is er een goede aansluiting op de lijnen 340 en 50 naar Haarlem (Station). Toch zijn er hobbels op de weg.

Rover: “Een uur voor vertrek reserveren werpt een drempel op. Planning van een terugreis naar Heemstede met bijvoorbeeld aanvullend treinvervoer uit Amsterdam blijft lastig en is in de avonduren niet mogelijk. Wie heen reist met de bus verwacht ook de terugreis een bus. Voor pendelaars en scholieren is de aanvang van de dienstregeling om 09.00 uur geen oplossing.”

Rover Haarlem e.o. is niet betrokken geweest bij deze nieuwe lijn 550 maar waardeert dat er overdag weer openbaar vervoer is naar Haarlem en het station voor een aantal reizigers.

De vereniging blijft vinden dat haar oplossing: de route van lijn 50 vanuit Haarlem via de Herenweg richting Bennebroek/Leiden te laten lopen, eventueel met enkele tijdelijke haltes, een betere is. Uit Heemstede kun je dan in Bennebroek overstappen op de bus naar Haarlem met een extra reistijd van 15 minuten. Eerste waarnemingen wijzen op een zeer beperkt huidig gebruik van de weg en eventuele eerder opgelopen vertraging van de heenweg route Leiden/Bennebroek via de Glipperdreef kan op deze wijze ingelopen worden.