Rising star in Overveen

 Op zondag 24 maart om 11.00 uur geven Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) een recital in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Met het programma ‘In Vogelvlucht’ maken ze een muzikale reis door Europa. Onderweg is het publiek getuige van vredige landschappen en levendige volksmuziek. Ze spelen werken van o.a. Ravel, Liszt, Grieg en Brahms. 

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom hebben al veel samengewerkt en vormen een perfect op elkaar ingespeeld duo. Met hun optredens hebben ze al veel successen geoogst in binnen- en buitenland.  

Lidy Blijdorp (1986) is dé rising star onder de jonge Nederlandse cellisten. Zij beschikt over een grote vertelkracht en muzikaliteit. Ze kreeg haar opleiding in Amsterdam en Parijs. Nadat ze cum laude afstudeerde won ze al veel prijzen. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’.Sinds 2016 bespeelt Blijdorp de prachtige Italiaanse cello van Anner Bijlsma, een legendarische internationaal geroemde cellist. Bijlsma over Lidy Blijdorp: “Ze speelt geweldig cello en heeft een heel bijzondere muzikale persoonlijkheid.” 

Tobias Borsboom(1988) kreeg zijn opleiding piano in Utrecht en Amsterdam. Hij is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Ook hij won diverse prijzen. In 2015 was hij de winnaar van de Dutch Classical Talent Award. Tobias is een veelzijdig en creatief musicus die op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Informatie:  www.muzenforum.nl

Locatie: Bloemendaalseweg 158, Bloemendaal. Entree:            € 20. Kaarten: info@muzenforum.nl

Fotograaf:  Foppe Schut