Ricciotti ensemble met gast Ekaterina Levental

Op zaterdag 7 maart, 16.00 uur, kunt u genieten van ‘Stem in de Stad’ in de Groenmarktkerk te Haarlem. Speciale gasten zijn Ekaterina Levental (sopraan) en het Haarlems Studentenkoor.

Dit jaar vieren Nederland en Vlaanderen het 20-jarig bestaan van het Cultureel Verdrag, een samenwerking op het gebied van cultuur, onderwijs, wetenschap en welzijn. Het Ricciotti ensemble grijpt dit jubileum aan om de relatie met onze buren uitgebreid te verkennen. We trekken langs de grenzen van Vlaanderen en Nederland (maar ook hogerop: in Haarlem, bijvoorbeeld) en gaan op zoek naar muzikale overeenkomsten en verschillen. Tijdens deze grensoverschrijdende tournee focussen wij ons daarom op de velen voor wie een grens nog altijd een onoverkomelijke barrière vormt tussen wens en werkelijkheid, tussen beperking en vrijheid, zoals vluchtelingen, asielzoekers, illegalen, psychiatrisch patiënten en gedetineerden. Terwijl de wereld op zijn kop staat, brengt het Ricciotti een ongekend positief geluid in de tournee ‘Ricciotti zonder Grenzen! / Ricciotti sans Frontières!’.

Speciale gast in Ricciotti zonder Grenzen! is Ekaterina Levental, geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Ze emigreerde op jonge leeftijd en onder moeilijke omstandigheden naar Nederland en ondervond aan den lijve wat een deel van ons publiek nu doormaakt. Momenteel is Ekaterina werkzaam als (opera-)zangeres in zowel België als Nederland. Zo was zij als soliste onder meer te gast bij De Nationale Opera en Toneelhuis Antwerpen.

Op het programma staat onder andere Nederlands-Belgische muziek uit de 14de en 16de eeuw, maar ook de ouverture van Egmont van Ludwig van Beethoven, en bewerkingen van Nederlandse componisten/artiesten als Louis Andriessen, Toots Tielemans en het Belgisch singer-songwriter fenomeen Stromae. Ekaterina Levental zingt onder andere Édith Piaf’s Non, je ne regrette rien en een aria uit Rossini’s opera La Cenerentola.