Repair café in provinciehuis voor grote én kleine bezoekers: ook speelgoedreparaties

Haarlem – Op zaterdag 15 oktober organiseert de provincie Noord-Holland – samen met Repair Cafés Overveen, Haarlem West en Vogelenzang – een groot Pop-up Repair Café in het provinciehuis in Haarlem. Inmiddels is duidelijk dat er 18 reparateurs aanwezig zullen zijn. Iedereen is van harte welkom om iets te laten repareren. Te denken valt aan speelgoed, kleine (elektronische) huishoudelijke apparaten, (kleine) meubels, kleding en computers (software).

Het is die dag International Repair Day en de provincie vestigt de aandacht op het belang én het plezier van reparatie, en voor de duizenden vrijwilligers die in Nederland werken bij lokale repair cafés. Tijdens dit evenement gaat het niet alleen om volwassenen, ook kinderen zijn van harte welkom om met hun kapotte speelgoed richting het provinciehuis te komen. Het grote Repair Café duurt van 10.00 tot 14.00 uur en de locatie is de Johan Remkeszaal in het Provinciehuis Noord-Holland aan de Dreef 3, Haarlem.

Om 10.00 uur is er een kort woord van gedeputeerde Rosan Kocken gevolgd door een kort gesprek met Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht over het belang van reparatie, ook gericht op de kinderen.

Om 10.10 uur start het Repaircafé. Rosan Kocken en Kauthar Bouchallikht gaan met een groep van 12 kinderen van Scouting Brigitta uit Haarlem naar de tafels met reparateurs om hun speelgoed of andere spullen die ze hebben te (laten) repareren. 

Foto: Martin Waalboer.