Adriaan Pauw en burgemeester onthullen regenboogbankje op internationale Coming Out-dag

Heemstede – Vandaag was het de Internationale Coming Out-dag, ten behoeve van de LHBT-acceptatie, waarbij in Heemstede verschillende activiteiten in de Burgerzaal van het raadhuis in Heemstede plaatsvonden.

Burgemeester Astrid Nienhuis opende de tentoonstelling ‘Wie zegt U’. Een ‘roze kunstlijn’ over diversiteit, met werken van ruim twintig kunstenaars uit Heemstede, Haarlem, Amsterdam en ver daar buiten. De tentoonstelling is na de opening tot en met 28 november te zien in de Burgerzaal gedurende de openingstijden van het raadhuis.

Verschillende artiesten luisterden de middag op, te weten: de Haarlemse Viooldiva’s en zanger Angelo van Bebberen. Ook Astrid Nijgh, de eerste echtgenote van Lennaert Nijgh en die onder meer bekend is van de grote hit ‘Ik doe wat ik doe’, gaf acte de présence.

Als verrassing onthulden burgemeester Astrid Nienhuis en de Heer van Heemstede Adriaan Pauw de nieuw geplaatste regenboogbank bij het raadhuis, als symbool voor dat je in Heemstede mag zijn wie je bent en zelf mag weten wie je liefhebt, een symbool voor acceptatie en inclusie binnen onze gemeenschap.

Lees meer over deze middag in de komende Heemsteder van woensdag 16 oktober.

Foto’s: Bart Jonker.