Missing image

Recycle design en landschappen met rust en ruimte

In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni 2018 een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs. Op de schilderijen van Marjan Nagtegaal is een veelheid aan technieken te zien met aquarel als basistechniek. Kien Hertoghs is in deze tentoonstelling gefocust op het recycle design. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 20 mei om 16.00 uur. Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis Badhoevedorp en wekelijks geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.  De expositie is ook op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei te zien.

Heftiger en dynamischer

Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag, werkte Marjan Nagtegaal eerst alleen met aquarel. De aquarelleertechniek werd aangevuld met gemengde technieken, zoals inkt, olieverf (later acrylverf) en krijt waarmee haar kunst heftiger en dynamischer werd. Acryl gaf later wel de mogelijkheid om lagen over elkaar te schilderen. Vervolgens heeft zij ook de monotype op doek ontwikkeld, een manier om structuren en lijnen af te drukken op doek. De belangrijkste thema’s in het werk van Marjan zijn het landschap en de mens. Het thema landschap is er in de vorm van lege landschappen, een verlangen naar rust en ruimte, ontstaan na vele reizen in het Midden-Oosten (woestijn) en ruige gebieden in Schotland en Ierland. Naast haar werk als beeldend kunstenaar geeft zij les als docente model schilderen en tekenen, docente academieklas en docente gemengde techniek.

Recycle design

De beeldend kunstenaar Kien Hertoghs (Maastricht 1957) is de drijvende kracht achter K studio, recycle design. Zij is thuis in veel disciplines, zowel twee- als driedimensionaal, maar tegenwoordig gefocust op het recycle design, omdat dat veel uitdaging en voldoening geeft. Sprookjesachtige meubels met echte takken, alsof de meubels opnieuw boom worden. De combinatie van de grillige, ruige takken met de keurig geschaafde kastjes uit het kringloopcircuit is verrassend dynamisch. Hoewel de objecten breekbaar ogen, zijn ze stabiel en gebruiksvriendelijk. De collectie bevat ook gerecyclede houten schalen en retro vaasjes, gecombineerd met echte slakkenhuisjes en slakjes van kunststof, niet van echte te onderscheiden. Alle objecten zijn uniek.

Behalve eigen werk wordt er veel maatwerk in opdracht gedaan.

K studio staat voor hergebruik op een authentieke manier, een tegenwicht in de jungle van overconsumptie.