12_2018_Wethouder-Annelies-van-der-Have-en-Angeline-Kierkels-overhandigen-namens-het-Meerlandenfonds-cheques-aan-clubs-uit-Heemstede

Recordaantal aanvragen voor Meerlandenfonds

Tijdens een feestelijk event in verenigingsgebouw De Parade van muziekvereniging Jeanne d’Arc in Noordwijkerhout waren donderdag 13 december alleen maar vrolijke gezichten te zien. Wethouders van dertien gemeenten uit de regio deelden namens het Meerlandenfonds cheques uit met mooie geldbedragen aan vrijwilligers van verenigingen en goede doelen. Ook Heemsteedse aanvragen zijn gehonoreerd. Wethouder Annelies van der Have mocht een aantal verenigingen een cheque overhandigen. In totaal zijn acht instanties in Heemstede met een gift blijgemaakt. 

Gemengd koor Encore: € 470,-, Heemsteeds Duurzamer Ondernemen: € 750,- & brainstorm PowerAnimals: € 401,-, Stichting Bijenvrienden: € 250,-
KBO Heemstede: € 250,-, Zonnebloem Heemstede: € 220,-, HBC Gymnastics: € 270,40, G-Tennisvereniging Smash: € 200,-.“Het Meerlandenfonds heeft dit jaar een recordaantal aanvragen ontvangen, maar liefst 343! Na beoordeling heeft het bestuur aan 127 clubs een bijdrage toegekend. Hierbij hebben we gekeken hoe verenigingen en goede doelen zich bezig houden met het verbeteren van milieu en buurt en naar het bevorderen van welzijn van mensen,” licht Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, toe, “Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor een fijne leef- en werkomgeving. Daarom steunen wij deze mooie initiatieven ook. Vrijwilligers doen hier belangrijk werk voor. Tijdens dit event werd hier uitgebreid bij stilgestaan. We mogen trots zijn dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor de maatschappij, dat geeft een goed gevoel.”
Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen.

Wethouders spreken waardering uit

Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvingen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens alle gemeenten waren er wethouders aanwezig bij de uitreiking om de cheques te overhandigen en hun waardering uit te spreken voor het goede werk dat de vrijwilligers doen.

Bijzondere locatie voor uitreiking

Bij de keuze van de locatie voor de uitreiking, is voor het derde achtereenvolgende jaar gekeken naar de mogelijkheden bij stichtingen/verenigingen die in de vorige editie een bijdrage hebben ontvangen uit het Meerlandenfonds. Dit jaar verhuisde het event dus naar de Duin- en Bollenstreek om bij muziekvereniging st. Jeanne d’Arc neer te strijken. Met het aankondigen van het eigen Charles Dickens orkest nodigde voorzitter Dolf Hulspas na de uitreiking van de cheques alle aanwezigen uit voor een gezellige borrel.