Programma van de Haarlemse Hofjesconcerten bekend

Het programma van de Haarlemse Hofjesconcerten op zaterdag 29 juni is dit jaar gevarieerder en avontuurlijker dan ooit. Ruim 50 amateurensembles brengen in karakteristieke hofjes een divers repertoire, van pop, klassiek, middeleeuws, romantisch, latin tot en met onvervalste shanty-liederen. De gratis toegankelijke Hofjesconcerten zijn al jaren één van de hoogtepunten van de Koorbiënnale.

De Hofjesconcerten zijn van 12 tot 17 uur in onder andere het Frans Loenen Hofje, Hofje In den Groenen Tuin, de Gravinnehof, Proveniershof, Luthers Hofje en de binnentuin van de Bibliotheek Haarlem Centrum. Tijdschema, locaties en optredens staan op de website: https://koorbiennale.nl/programma/48/hofjesconcerten-intieme-optredens-op-sfeervolle-locaties.

Hier vindt u altijd de meest recente versie. Een folder met het programma en achtergrondinformatie over de koren is verkrijgbaar op zaterdag 29 juni in o.a. de deelnemende hofjes.

De Hofjesconcerten sluiten feestelijk af met een eveneens gratis toegankelijk concert van Vocal group MAZE in de Damstraat ter hoogte van de Nauwe Appelaarsteeg. MAZE bestaat uit twintig ijzersterke zangers en zangeressen en werd in 2018 uitgeroepen tot ‘Koor van het Jaar’. De vrijheid en verantwoordelijkheid die dirigent Merel Martens haar koor geeft, zorgt voor een dynamisch, energiek concert. Verwacht een mix uit eigen repertoire en aanstekelijke covers.

Foto aangeleverd door de Koorbiënnale.