Presentatrice ‘Ik mis je’ te gast op avond over troost

Op maandagavond 18 maart vindt de eerstvolgende editie van ‘Bretels Bijeen’ plaats. Deze avond is Hella van der Wijst te gast. Zij is bekend als presentatrice van onder andere het programma ‘de Wandeling’ en ‘Ik mis je’.

Daarnaast is Hella schrijfster van het boek ‘Troost’, dat recent verschenen is, met daarin verhalen van mensen die een geliefde hebben verloren. Ze neemt aanwezigen deze avond mee in haar boek en haar ervaringen rondom troost.

Stichting Bretels zet zich in voor jonge gezinnen die een ouder gaan verliezen of hebben verloren. De bijeenkomsten van Bretels Bijeen zijn speciaal bedoeld voor de ouders van deze gezinnen. Tijdens het organiseren van de bijeenkomsten van Bretels Bijeen wordt altijd nauwkeurig nagedacht over de inhoud van de avonden. “Bij het ondersteunen van de gezinnen hebben we gemerkt dat het belangrijk is dat de avonden een laagdrempelig karakter hebben”, aldus Femke Westerhof, een van de initiatiefneemsters.

Naast gaste Hella komen er rouwdeskundigen en wetenschappers aan het woord deze avond over de onderwerpen verdriet en troost. Hella wil via levensverhalen van gewone mensen laten zien dat rouw geen ziekte is, maar bij het leven hoort. “Hoe we dat doen en wat daarbij helpt? Daar draait het deze avond om”, aldus Hella. 

De avond wordt begeleid door de initiatiefneemsters en vrijwilligers van Stichting Bretels. Naast het verhaal van Hella is er tijdens deze avond genoeg tijd en ruimte om met hen en andere gasten in gesprek te gaan. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur bij Bar Wolkers (Gedempte Oude Gracht 139, Haarlem). Aanmelden kan via info@stichtingbretels.nl 

Foto: Ruben Timman.