Presentatie boek ‘Facestories’ bij Boekhandel Blokker

Op zaterdag 3 november is er een lokale presentatie van het boek ‘100 Facestories’ van fotografe Julie Blik (woonachtig in Heemstede) en romanschrijfster Ariëlla Kornmehl. Die is ’s middags om drie uur bij Boekhandel Blokker Binnenweg 138 in Heemstede. De twee vertellen over de totstandkoming van dit prachtige boek. Ze signeren het beiden.

Het project Facestories ging van start op Facebook onder het motto ‘Behind every face lies a story to be told’. Schrijfster Ariëlla Kornmehl en fotografe Julie Blik bezochten 100 bekende en minder bekende Nederlanders met het idee dat iedereen verhalen bij zich draagt die de moeite waard zijn te vertellen. Die invalshoek loonde zich en resulteerde in 100 persoonlijke verhalen en even persoonlijke portretten, die wekelijks op Facebook verschenen.

‘Laat een van de mooie portretten op je inwerken, lees dan het bijbehorende korte verhaal en je zult de foto daarna met andere ogen bekijken. Er kwamen leuke reactie op het boek. Bijvoorbeeld: “Wat een mazzelpik ben ik dat ik in dit boek sta! Én een mooi portret én een interview waarin nu eens geen woord is verdraaid!” (Ruben van der Meer).

Of: “Ik gaf in het gesprek veel te veel prijs – dat is de verdienste van de interviewer. En al mijn bekende poses voor de camera werden weggevaagd en omgetoverd in foto’s die mij verrasten en bevallen. (Jeroen Vullings).

Toegang van deze presentatie is vrij. Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede.

Op de foto fotograaf Julie Blik (links) en romanschrijfster Ariella Kornmehl.