Prachtig wandelgebied rondom Koningshof

Kom naar het sprookjesachtige Koningshof in Overveen. Het landgoed bestaat uit een imposant landhuis, een parkweide en parkbos. Wandel over avontuurlijke paden, slingerend door het heuvelachtige duingebied. Kom lekker uitwaaien zondag 24 september op deze IVN-wandeling op het mooie landgoed. Het landgoed Koningshof ligt in het oudste gedeelte van de duinen, het binnenduin. Hier in deze luwte, vier kilometer van zee, heeft zich spontaan een bos ontwikkeld.

Het landgoed rondom het landhuis Koningshof is 200 ha. groot en een prachtig wandelgebied. Je loopt afwisselend over stuifzandvlaktes en door groen bosgebied. Met grote zekerheid kom je konikpaarden en Schotse hooglanders tegen. Het parkbos van Koningshof bestaat uit een centrale weide met daar om heen grote bomen. Allerlei soorten heesters vormen de onderlaag. In het voorjaar bloeien de stinsenplanten, zoals daslook, sneeuwklokje en lelietje-van-dalen. Stinsenplanten zijn van oorsprong uitheemse planten, aangeplant door vroegere landgoedeigenaren. Rondom de centrale weide loopt een speels wandelpad, dat op verschillende plaatsen een doorkijk geeft naar het landhuis. U komt tijdens deze wandeling alles te weten van Het leven op Koningshof.

Reserveren/aanmelden graag via www.np-zuidkennemerland.nl. Verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats Koningshof, Duinlustweg 26, Overveen. Duur:1,5 uur. Deelname is gratis.