‘Poep aan je schoencampagne’ in Heemstede van start

Hondenpoep op straat is al jaren één van grootste ergernissen onder de inwoners van Heemstede. De gemeente houdt regelmatig handhavingsacties op zogenaamde ‘hotspots’, maar toch blijft het probleem bestaan. Daarom gaat de gemeente campagne tegen hondenpoep voeren onder de noemer ‘Operatie Schone Schoenen’. Zaterdagmiddag 15 juli is de kick-off hiervan op de Binnenweg met een speciale schoenenpoetsact.

Positieve campagne
De gemeente heeft met een groep betrokken inwoners van gedachten gewisseld over de aanpak van het hondenpoepprobleem. Hieruit kwam naar voren dat een positieve communicatiecampagne gewenst is. ‘Met het vingertje wijzen werkt niet,’ aldus wethouder Heleen Hooij, ‘daarom hebben we gekozen voor een positieve boodschap waarin we laten zien dat een schoon, hondenpoepvrij Heemstede, de norm is.’

Vlogger
De schoenenpoetsact is de start van een multimediale campagne met onder andere posters langs de weg, een speciale avond voor hondenbezitters en videos van de Heemsteedse vlogger Igor van Lamsweerde die zijn eigen Youtube-kanaal SupItsIgor heeft.

Hondenpoepzakjes
De kerngroep vond het ook belangrijk dat de service voor hondenbezitters verhoogd wordt. Daarom zijn de hondenpoepzakjes – naast het gemeentehuis – nu ook verkrijgbaar bij de twee Albert Heijn-vestigingen, Plus, Coop, Spar, DekaMarkt, Vomar en twee dierenspeciaalzaken (Bos en Heems).