Podium voor kleinschalige maakindustrie in V&D-pand bestaat 1 jaar

Zaterdagmiddag 15 juli is het precies 1 jaar geleden dat Gather haar deuren opende in de voormalige V&D Haarlem. Dat wordt gevierd met een viertal optredens van muzikanten waaronder leerlingen van het Coornhert Lyceum. Daarnaast kunnen bezoekers kaarten drukken bij de mobiele drukkerij en kunnen ze leren hoelahoepen. Tevens presenteren de makers een geheel nieuwe inrichting met meer ruimte voor ateliers, flexwerk-plekken, kunst en cultuur. Publiek is van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.

Gather streek een jaar geleden neer in het oude V&D gebouw in Haarlem. Als podium voor de kleinschalige maakindustrie. Diverse ontwerpers, makers en merken presenteren en vertellen over hun bijzondere creaties en ambacht. Hun passie en ambitie.

Zo kom je achter het verhaal van de schoonheid verhogende sieraden, gave tassen, vintage racefietsen, zelfgemaakte gezichtsproducten en design meubelen.

Maar er gebeurde veel meer het afgelopen jaar. Zo was er een expositie van de Rietveld Academie tijdens de Kunstlijn, vonden er diverse grote en kleine evenementen plaats waaronder een gemaskerd bal. Ook betoverden flamenco-dansers bezoekers in de kelder. Maar ook bedrijven en instellingen huren regelmatig een ruimte voor een symposium of breakout sessie, desgewenst met lunch, borrel of diner. Gather staat open voor vele initiatieven van buiten af. Zo komen er geregeld studenten op bezoek voor een inspiratie sessie of leer/werk project. Sabrina Vermeulen organiseert Gather Live. Gather Live staat maandelijks garant voor muzikaal talent in een huiskamersetting. Tijdens de Haarlemse shopping night konden vermoeide shoppers bij Gather even op verhaal komen met een massage, een free hug, een geleide meditatie of een liefdesadvies.

Gather biedt mensen de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Door samen te werken en hun kennis en creativiteit te delen. Zelfsturend, dus niet opgelegd door een leidinggevend team. Ondersteund door zelfstandige professionals die hun kennis en kunde delen. Broedplaats en innovatie zijn niet voor niets de steekwoorden voor Gather. Steeds meer bezoekers, bedrijven en instellingen ontdekken de mogelijkheden voor het huren van ruimte én de cateringkwaliteiten van Gather. Zelfgebakken taarten, gezonde lunches en lekkere koffie. Genoeg redenen dus om samen het 1-jarig bestaan van Gather te vieren.

Gather is elke week van donderdag tot en met zondag open.