Pittige vrouwen die altijd goed meedoen

In 1969 was het nog niet zo gewoon dat dames in een groep buiten gingen sporten. De Heemsteedse vrouwen die destijds het voortouw namen noemden het ‘trimmen’. Hun sportieve activiteiten werden begeleid door Wim Verzijlbergen, de club heette daarom ‘Trim met Wim’.

In 2011 nam de toen 25-jarige personal trainer Jan Loogman het stokje van Wim over. “De meeste vrouwen zijn de trimclub altijd trouw gebleven, dus jong waren ze niet meer. In ieder geval niet in mijn ogen’,’ vertelt Loogman, die inmiddels een sportschool runt aan de Herenweg 37, tegenover het Groenendaalse Bos. “Maar wat me meteen opviel: het zijn pittige vrouwen die altijd goed meedoen. Leeftijd speelt niet echt een rol, ze luisteren naar hun lichaam en doen wat ze kunnen. Bovendien is de sfeer onderling uitzonderlijk goed. Naast het wekelijks sporten worden diverse uitstapjes gemaakt. Iedereen kijkt naar elkaar om en is er voor elkaar. “Ik ben echt trots op ze”, vertelt Jan. “We starten de training elke week op woensdagmorgen om 9.00 uur naast restaurant Groenendaal. De groep telt nu dertig actieve leden, globaal tussen de 68 en 88 jaar. Er zijn nog een paar dames van het eerste uur, die in 1969 zijn begonnen. De meeste ‘trimsters’ komen uit Heemstede.’’

Het jubileum is woensdag 30 januari feestelijk gevierd met een training, koffie bij de Oase en een rondleiding van een natuurgids door de Waterleidingduinen. Het feestje werd afgesloten met een lunch bij restaurant De Heerlijkheid aan de Raadhuisstraat in Heemstede. Volgende week woensdag staan de dames weer klaar om onder leiding van Jan Loogman te sporten in het Groenendaalse Bos.