Pim Lemmers te gast bij Rotaryclub Heemstede

Afgelopen dinsdag was imker Pim Lemmers te gast bij de Rotaryclub Heemstede, om meer te vertellen over zijn werk met de bijenvolken in Heemstede. Hij vertelde natuurlijk hoe belangrijk bijen zijn bij het bestuiven van allerlei bloemen- en boomsoorten, over hoe hij daarin oa de gemeente Heemstede adviseert en welke verschillende soorten bijen er allemaal zijn. In zijn 30-jarige loopbaan als imker heeft hij al veel meegemaakt en hij kan daar smakelijk over vertellen.

Rotaryclub Heemstede had Pim Lemmers uitgenodigd, omdat de totale opbrengst van de Openluchtbioscoop van 7 september aanstaande naar zijn Stichting Bijenvrienden gaat. Dit is een stichting die oa in het leven is geroepen om het voor alle scholen in Noord-Holland mogelijk te maken gratis een bijenhotel te bestellen en hier een voorlichting bij te krijgen, van Pim zelf.  Pim bood de voorzitter van Rotary Heemstede, Hans Volberda, een bijenhotel aan en nam iedereen mee naar de Kinderboerderij ’t Molentje voor een tour langs de bijenkasten en het Bijenhuis aldaar.

Rotaryclub Heemstede organiseert dit jaar voor de 3e keer alweer de Openluchtbioscoop op de Vrijheidsdreef, op zaterdag 7 september. Meer informatie (en kaartverkoop) via https://www.rotary.nl/heemstede/ Opbrengst, zoals gezegd, voor het behoud van de bijen in onze gemeente en daarbuiten.

Foto aangeleverd door Rotaryclub Heemstede.