Pieter Vermeulen Museum bruist van de activiteiten tijdens de zomervakantie

Dat het niet alleen tijdens de zomermaanden bruist in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis, maar het hele jaar door, laat de handige jaarplanner op affiche-formaat zien: gratis verkrijgbaar in het museum. Het Pieter Vermeulen Museum is voor alle leeftijden maar zeker ook voor kinderen het bezoeken waard.

Tijdens de zomervakantie van 24 juli t/m 3 september is het museum geopend op dinsdag-woensdag- donderdag- vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

De expositie ‘Poepgoed/Scheid Goed’ is nog de hele zomervakantie te zien! Er is ook een poppenkastvoorstelling, ‘Poep en Troep’, mee te maken op woensdag en zondagmiddag in augustus. Op woensdagmiddag 2, 9, 16 en 23 augustus en op zondagmiddag 13, 20, 27 augustus en op 1 september om 13.00 uur is de poppenkastvoorstelling bij te wonen voor de jongste bezoekers (vanaf 3 jaar).

Workshops knutselen met afval 

Elke dinsdag-woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 kunnen kinderen vanaf 4 jaar aanschuiven aan de gezellige knutseltafels voor de workshop ‘knutselen met afval’. Er is hulp aanwezig om de jonge knutselaars te begeleiden. Voor of na de knutselworkshop kan de tentoonstelling ‘Poepgoed/ scheid goed’ worden bekeken met de speurtocht met vragen over alles wat er te zien is in de tentoonstelling.  Alle knutselactiviteiten kosten €1,50 bovenop de entreeprijs van het museum. Aanmelden is niet nodig: wie komt kan meteen aan de slag!

Als het mooi weer is: loop het Natuurpad of de GPS-bomenroute

Natuurpad : In het naast het museum gelegen ‘park Schoonenberg’ heeft het museum een Natuurpad uitgezet. Bij de balie zijn natuurpad-tasjes te huur voor €5,00 waarmee kinderen onder begeleiding van meegekomen (groot)ouders of leerkrachten/begeleiders op speelse wijze kunnen kennismaken met de natuur in de omgeving van het museum. In de Natuurpad-tasjes vind je o.a. vogelzoekkaarten, verrekijkers, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om het boekje met de opdrachten over bomen, vogels en struiken rondom de vijver te beantwoorden.

GPS-bomenroute: De GPS-tocht voert de wandelaar over de Velsense landgoederen Schoonenberg en Beecksteijn, langs 21 bomen die worden beschreven volgens de Keltische bomenhoroscoop. Wandelaars kunnen op pad gaan met de GPS en een tas voor €5,00 met attributen die tijdens de wandeling gebruikt kunnen worden. De tas kan gereserveerd worden in het museum. Bezoekers van het museum die de route willen lopen kunnen zich tot 15.00 uur melden bij de balie en na betaling van €100,00 borg of door het inleveren van het legitimatiebewijs, aan de wandel gaan. De kosten zijn €5,00: daarbij inbegrepen is het route-boekje met een beschrijving van de 21 bomen.

Kijk voor nieuws en actuele informatie op: www.pietervermeulenmuseum.nl.

Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis.  Tel. 0255–536726.