Piet Hulsbos maakt rentree in Haarlemse koorwereld

Woensdag 9 november, 20.15 uur in Philharmonie Haarlem kunt u luisteren naar COV Haarlem dat het Requiem van Mozart brengt.

In 2016 is het 250 jaar geleden dat de jonge componist Wolfgang Amadeus Mozart acht maanden in Nederland woonde. Ter gelegenheid hiervan brengt de COV Haarlem diens beroemde Requiem in D minor ten gehore, in de grootste concertzaal van Haarlem. Deze laatste, onvoltooid gebleven compositie van Mozart behoort tot de meest geliefde en gewaardeerde werken van de Oostenrijkse componist. Het werk werd voltooid door zijn oud-leerling Frans Xaver Süßmayr.

Het programma wordt aangevuld met de Missa Brevis in A-dur van Johann Sebastian Bach. Een van zijn zogenoemde Lutherse Missen. Kenmerkend voor deze missen is dat zij ‘slechts’ bestaan uit een Kyrie en een zeer omvangrijk en expressief vormgegeven Gloria.

Met dit concert maakt de Heemsteedse organist en dirigent Piet Hulsbos zijn rentree in de Haarlemse koorwereld. De COV Haarlem is heel blij in deze muzikale duizendpoot een waardige opvolger gevonden te hebben voor dirigent Harry Brasser die het koor na 40 jaar heeft verlaten.

Kaartenverkoop via covhaarlem@hotmail.com of de Philharmonie: www.theater-haarlem.nl / 023-5121212. Voor meer  informatie verwijzen wij u graag naar onze website: www.covhaarlem.nl