‘Over kunst moet je niet moeilijk doen, niet krampachtig op zoek gaan’

Op vrijdag 7 april april vindt de officiële opening plaats van de expositie ‘Kunst en Passie’ in Galerie De Tuinkamer te Hoofddorp. Dat gebeurt om 16.00 uur. Het adres is: Wilsonstraat 61 in Hoofddorp.

Zie tevens: www.galeriedetuinkamer.nl
Galerie De Tuinkamer is open op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
Tijdens deze expositie wordt het werk getoond van twee gepassioneerde kunstenaars. Didi Oberman met schilderijen en Frieda Waanders met beelden.
Didi Oberman schildert in een moderne, abstracte en kleurrijke stijl. Zij verwerkt acrylverf met verschillende soorten zand en bijzondere metalen tot een compositie met een driedimensionaal effect.
Frieda Waanders, beeldhouwer werkt met marmer, albast en serpentijn. Soms gecombineerd met staal. Ook maakt zij bronzen en edelsteenobjecten. Zij zoekt naar een balans, die zich uit in figuratieve, abstracte en gestileerde vormen. Twee van haar kunstwerken zijn geinspireerd op het 4e kruiswoord: ‘Mijn God, mijn God waarom heeft u mij verlaten’.
Anne Leegstra die de expositie opent noemt zichzelf kunstenmaker en schildert abstract.
Een citaat van hem dat ook Galerie de Tuinkamer kenmerkt is: ”Dat je over kunst niet moeilijk moet doen, je moet niet krampachtig op zoek gaan, op een goede dag loop je er tegen aan.”

De werken zijn te koop. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar Justice and Care, een stichting die opkomt voor verkrachte vrouwen in India en elders.