9_2018_feestje_kinderboekenweek

Organiseer de leukste activiteiten voor de Kinderboekenweek

Ben je leerkracht of pedagogisch medewerker en op zoek naar spetterende ideeën voor de Kinderboekenweek in je groep? Kom dan naar de Bibliotheek Haarlem Centrum, op woensdsag 26 september. Gaste deze avond zijn kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen en leesbevorderaar Liselotte Dessauvagie. Na afloop ga je geïnspireerd naar huis met tips, inspirerende boektitels en originele lesideeën waar je meteen mee aan de slag kunt in je groep. De avond vindt plaats op woensdag 26 september, van 19.30 tot 22.00 uur. De bieb in het centrum vind je aan de Gasthuisstraat 32. De toegangsprijs bedraagt €5,-. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl De Bibliotheek Zuid-Kennemerland en kinderboekwinkel Kiekeboek organiseren deze avond samen.

Monique Hagen

Monique Hagen is van oorsprong kleuterleidster en dramadocent. Bij Jeugdtheatergroep Stennis werkte ze een aantal jaren als actrice/speldocent mee aan voorstellingen en dramaprojecten op scholen in het voortgezet onderwijs. In 2017 werd Monique samen met Hans benoemd als Nederlands Kinderboekenambassadeur.

Hans Hagen

Hans Hagen is sinds 1987 fulltime schrijver. Daarvoor werkte hij als leraar Nederlands en geschiedenis bij een theatergroep en bij het kindertijdschrift Taptoe. Hij schreef tot nu toe 58 boeken, waarvan 12 met Monique Hagen. Hans werkte mee aan verschillende (school)radio- en televisieprogramma’s, onder andere aan Sesamstraat.

Liselotte Dessauvagie

Liselotte Dessauvagie is haar loopbaan begonnen als leerkracht basisonderwijs. Daarnaast studeerde zij Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Met haar bedrijf Dessgevraagd verzorgt Liselotte lezingen, trainingen, workshops en tal van andere activiteiten op het gebied van lezen en leesbevordering.