Optreden pianiste Klára Würtz in teken van Mozart, JS Bach en Schubert

Bloemendaal – Op zondag 25 februari treedt pianiste Klára Würtz op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. De in Boedapest geboren pianiste behoeft nauwelijks introductie. Haar debuut in de Carnegie Hall te New York in 2003 was de opmaat voor een buitengewone carrière die haar voerde langs de grote concertzalen van de wereld. Klára Würtz gaf recitals en trad op als solist in pianoconcerten o.a. met het Boston Symphony Orchestra o.l.v. Bernard Haitink. 

Ook als kamermusicus is ze heel actief. Ze maakt deel uit van Klaviertrio Amsterdam en ze speelde samen met violisten als Janine Jansen en Dmitri Makhtin. Klára Würtz heeft meer dan 30 cd’s opgenomen. Klára is hoofdvak docente aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens haar solorecital op 25 februari speelt zij werken Wolfgang Amadeus Mozart (Fantasie in c klein, kv 475 en Pianosonate in C klein KV 457 ), Johann Sebastian Bach (Partita nr. 1 in Bes groot, BWV 825) en Franz Schubert (Pianosonate in Bes, D 960). 

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost €24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pin), Bloemendaalseweg 158 in Overveen. 

Foto: Klára Würtz. Fotograaf: Derek Vonk. Plaatsing met toestemming van Stichting Muzenforum.