Opnieuw in ‘Carnegie Hall’ NY zingen

Afgelopen week heeft dirigent Robert Bakker voor de derde keer zijn Voice Company Koor (Zuid-Kennemerland) naar New York gebracht. In dit geval voor een tweede optreden in de beroemde Carnegie Hall. Vijf jaar geleden beleefde het internationaal actieve belevenissenkoor zijn debuut op dit wereldbekende podium. Drie jaar geleden werd een concert gegeven in Lincoln Center, nu bekend als de plek waar Jaap van Zweden dirigeert.

Het optreden werd georganiseerd vanwege de 75e verjaardag van componist Sir Karl Jenkins, op dit moment ’s-werelds meest uitgevoerde koorcomponist. Op het programma stond zijn werk ‘Stabat Mater’, een compositie bestaande uit twaalf delen voor koor en orkest. Omdat het Martin Luther King-dag was, een vrije dag voor de meeste Amerikanen, trok het concert zo’n 2000 mensen.

Inmiddels zijn de koorleden weer thuis en gaat er een nieuw succesvol zangproject van start: Jesus Christ Superstar. Een geweldige rockopera die het koor in concertvorm samen met jonge veelbelovende solisten in maart en april gaat uitvoeren. Een unieke kans om zelf ook als zanger(es) te schitteren in een van Lloyd Webber’s meest succesvolle composities. Stemtype, van sopraan tot en met bas, iedereen is welkom om actief mee te komen zingen. Ook is zangervaring niet vereist en er wordt geen stemtest afgenomen. Wél wordt een goede inzet gevraagd om tot half april de wekelijkse repetities actief te volgen. Gelukkig kan dat ook gewoon vanuit huis op ieder gewenst moment via een digitale verbinding. 

Robert Bakker bewijst keer op keer dat iedereen kan zingen en dat meedoen een geweldige, onvergetelijke ervaring is. Voor wie belangstelling heeft: Stuur een mailtje naar rbpmusic@xs4all.nl Dat wordt vervolgens beantwoord met een mailbericht waarin alle mogelijkheden worden uitgelegd. Zo wordt zingen een heerlijke winteractiviteit.