Opera met Oosterse inslag bij Spaarnwoude

‘Opera in de Polder’ is een samenwerking tussen het Amsterdams Conservatorium, drie solisten en Villa Zomerdijk. Op zondag 26 juni wordt het operaconcert ‘Djamileh’ van Georges Bizet in lommerrijk Spaarnwoude opgevoerd.

Een van de beroemdste scènes zal worden gespeeld waarin Haroun, de vrouwenversierder, door Splendiano, zijn vriend, eens flink ‘ de oren gewassen’ wordt als hij Djamileh wil gaan dumpen voor een andere schone. Djamileh zal hem verleiden en, zoals het hoort… met een goed gevolg. De romantische muziek wordt vertolkt door drie professionele solisten: Madeleen van IJsselmuiden (mezzo sopraan, Djamileh)  Sebastiaan Brouwer (tenor, Haroun) en Henk Scheeper, (bariton, Splendiano) Bijgestaan door een koor en een 22-koppig orkest, gevormd door studenten van het Amsterdams Conservatorium onder leiding van dirigent Wim Leising. De concertzaal genaamd de Mooimakerij, aan de overkant van de weg bij Villa Zomerdijk aan Genieweg 14a in Spaarnwoude, biedt een mooie ingetogen ambiance voor deze opera met zijn Oosterse inslag, de buikdansen van Djamileh en de opzwepende muziek van Georges Bizet.

Aanvang concert 16.00 uur. Inloop 15.30 met koffie en thee.
Aanvang operadiner vanaf 18.00 uur met een einde 20.00 uur. Entree concert bedraagt €15. Het operadiner kost €29,50 excl. drankjes. Reserveren voor concert en diner is aan te raden.

Meer informatie vindt u op www.villazomerdijk.nl