Op strips gebaseerde illustraties te zien in architectuurmuseum

In kader van de Haarlemse stripdagen toont het ABC (Architectuurmuseum Haarlem) werk van Eric J Coolen en van Jasper Rietman. Eric J Coolen laat zijn illustraties voor ‘Willem van Heijthuijsen’ zien van 19 mei t/m 10 juni. Rietman exposeert zijn bijzondere strip ‘Exodus’ tijdens de stripdagen van 25 mei t/m 4 juni.
Op zaterdagmiddag 26 mei zijn beide illustratoren van 16.00 tot 18.00 uur in het ABC aanwezig. Zij gaan dan onder meer in gesprek met Gabriel Verheggen, directeur ABC, over hun werkwijze en signeren de publicaties die zij recent hebben laten verschijnen. Toegang bedraagt €2. Met de passe-partout uit het programmaboekje ‘Stripdagen’ zijn beide expo’s tijdens de Stripdagen gratis toegankelijk.

Willem van Heijthuijsen van Eric J Coolen
Illustrator Eric J. Coolen toont een selectie tekeningen in verschillende stadia van uitvoering van zijn Willem van Heijthuijsen-project (scenario: Eva de Wit). De Haarlemse lakenkoopman Van Heijthuijsen werd tweemaal door Frans Hals geportretteerd en is naamgever van een pittoresk hofje.

Exodus van Jasper Rietman
Illustrator en stripmaker Jasper Rietman maakte met Exodus een bijzonder project: een prachtig kijkboek op de grens van illustratie en strip, actualiteit en fictie. De kijker en lezer volgt een groep vluchtelingen vanuit een oorlogsgebied op weg naar hun eindbestemming. De pagina’s vormen samen een gigantische ononderbroken tekening van minstens 18 meter, die in het ABC in zijn geheel is te zien. Kijk ook op: www.architectuurhaarlem.nl

ABC Architectuurcentrum Haarlem vind je aan Groot Heiligland 47 te Haarlem.

(Deel van) Illustratie: Eric J Coolen.