Op excursie in oudste stadsbos van ons land

Op zondag 3 maart organiseren natuurgidsen van IVN Zuid-Kennemerland een interessante natuurexcursie in stadsbos ‘De Haarlemmerhout’. Deelnemers gaan op zoek naar een belangrijk element van het vroege voorjaar: boomknoppen.

De Haarlemmerhout is het oudste stadsbos van Nederland. Het gebied bestaat uit drie delen met ieder een eigen karakter variërend van park, bos tot reservaat. Het is een bijzondere plek vanwege de grote natuurwaarde en veel oude, monumentale bomen. 

Het herkennen en benoemen van bomen en struiken zonder blad is een bijzondere tak van sport, die met een goed oog voor knoppen een succes kan worden. Maar is een knop het beginstadium van een bloem of van een blad? Hoe overleeft hij winterse omstandigheden? En hoe is aan de boomknoppen eigenlijk te zien dat ze bijna uitkomen? Bent u hier nieuwsgierig naar? Dan moet u deze dag zeker komen!

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De groep verzamelt om 14.00 uur bij de parkeerplaats van restaurant La Place Haarlem (Fonteinlaan 1, Haarlem). De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Meer informatie via Hans Kerkhoff, tel. 023-5288577, of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.