Ook in de sloot is het: eten of gegeten worden

Een gezonde sloot is een bijzondere leefomgeving voor dieren van groot (blauwe reiger) tot klein (watervlooien). Vooral het ontdekken van het diverse leven in de sloot wordt vaak als zeer verrassend gezien.
Zo leven de larven van libellen eerst lange tijd in de sloot of plas en zijn daar bekend als jagers van andere beestjes. Andere beestjes zijn juist planteneters dus ook in de sloot is het eten en gegeten worden.

Middenin de Haarlemmermeer, aan de rand van het toekomstige PARK21, ligt Landgoed Kleine Vennep. Omgeven door eindeloze polders en vergezichten, vergezeld door De Harp (een van de bruggen ontworpen door Santiago Calatrava) en de Hoofdvaart, is dit zaterdag 2 september de ideale locatie voor een waterbeestjes-evenement . De hele maand september staat het landschap in de schijnwerpers tijdens de Landschapstriënnale in Park21. Kom alles te weten over het waterleven en de waterkwaliteit in de Nederlandse sloten tijdens de IVN Slootjesdagen, in de samenwerking met PARK21 en de Landschapstriënnale!

Start om 12.00 uur op Landgoed Hoeve de Kleine Vennep. Hoofdweg 1041, 2152 LJ Nieuw-Vennep. Informatie via ivnhaarlemmermeer@gmail.com