‘Ook na de bloei meerwaarde in de tuin’

Haarlem – Groei & Bloei Zuid-Kennemerland organiseert donderdag 8 februari de presentatie ‘De schoonheid van tuinplanten vóór en ná de bloei’. Deze wordt verzorgd door Marcel de Wagt en vindt plaats in de Kerk van Nazarener, aan de Zijlweg 218.

In ons klimaat staan vaste planten ruim acht maanden boven de grond. Meestal bloeien ze maar een tot drie maanden. Bij het uitzoeken van planten op een kwekerij of bij het wandelen door een tuin zijn we geneigd om vooral naar de bloemen te kijken. Maar door een zorgvuldige selectie van tuinplanten valt er zoveel te beleven in een border. Zowel vóór als ná de bloei hebben veel soorten meerwaarde in de tuin.

Marcel de Wagt licht toe welke sierwaarde tuinplanten kunnen hebben zonder dat ze bloeien. Hij laat je op een verrassende wijze anders naar planten kijken en opnieuw schoonheden ontdekken.

Marcel is eigenaar van kwekerij ‘Opvallende vaste planten’ in Ven-Zelderheide, ook geeft hij workshops bijvoorbeeld over het maken van lang boeiende én langbloeiende borders door het, op de juiste manier, combineren van vaste planten.

De aanvang van de presentatie is 20.00 uur maar de zaal opent om 19.30 uur. Entree gratis.

Foto: Hanky Stolvoort, aangeleverd door Groei & Bloei.