Ook dansschool DBH uit Heemstede doet mee: ‘Hemels Haarlem! De Kerstrevue’


Haarlem/Heemstede – De Haarlemse Stadsschouwburg kent al de sinds 2011 de Scrooge-traditie. Eind vorig jaar was dat wederom een groot succes. Dus begon het te kriebelen, want wat is er nou leuker dan om mensen samen te laten komen in de donkere dagen?! Dus werden zes jonge makers, bekend uit de cast van de Scrooge-voorstelling Loes en Marlie, gevraagd om een kerstrevue te maken voor de hele familie. Zo wordt meteen ruimte gegeven aan jong talent op het podium in ‘Hemels Haarlem! De Kerstrevue’.Hemels Haarlem! De Kerstrevue speelt in de Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23, van dinsdag 24 t/m zondag 29 december, De première is  24 december om 20.15 uur.


Die jonge makers zijn Emma van Muiswinkel, Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen, Remco Sietsema, Sophie Bakker en Marcel Harteveld. Ze waren aangenaam verrast toen ze werden benaderd, vertelt Emma van Muiswinkel. Samen met schrijfster Marlies Bosmans bedachten ze een verhaallijn over zes engelen die naar de aarde worden gestuurd met een missie: ze gaan op onderzoek uit of de kerstgedachte nog wel leeft. De engelen belanden in Haarlem en maken tijdens hun verblijf in deze stad mee hoe er tegenwoordig kerst wordt gevierd… in al haar facetten.

‘Hemels Haarlem!’ wordt echt een revue voor de hele familie (adviesleeftijd 8+). Schrijfster Marlies Bosmans hoopt dat het iets weg zal hebben van de bekroonde familievoorstellingen van het Ro Theater: grappig voor volwassenen, maar ook heel erg leuk voor kinderen. De verhaallijn over de engelen is een mooie kapstok om allerlei sketches, feestelijke scènes, liedjes en dansjes aan op te hangen. Directeur Edwin van Balken lacht: “Het ene cliché is nog groter dan het andere. Qua muziek is bijna een kerstjukebox”. De acteurs Bart Sietsema en Emma van Muiswinkel hebben grote kersthits vertaald naar het Nederlands, zodat ze in het teken staan van de scènes. Ze maken een combinatie van muziek, dans én verhaal, zodat het publiek niet twee, maar drie vliegen in een klap slaat.

In het kader van ‘komt allen tezamen’ en ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ doet ook dansschool DBH Heemstede mee in de revue. Vorig jaar dansten er kinderen van deze school mee in Scrooge. Ook zal er een Haarlems koor worden toegevoegd aan Hemels Haarlem! Als kers op de taart draagt worden 250 kaarten weggeven aan gezinnen die niet de financiële middelen hebben om naar het theater te gaan via Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo wordt de Stadsschouwburg rond de kerst een plek van samenzijn en verbinding. Emma van Muiswinkel: “We hopen dat het een avond wordt waarbij je naar huis gaat en denkt: yes, we zitten helemaal in de kerstsfeer.”

Info & tickets:  http://www.theater-haarlem.nl/hemelshaarlem.

Foto: Melle Meivogel.