Odd Fellows in actie voor eenzame ouderen

Zaterdag 16 maart hebben enkele dames van de Duinroosloge en zeven mannen van de IJmondloge van de Velsense ‘Odd Fellows’, in het kader van ‘NLdoet’  vrijwilligerswerk verricht in de eigen regio. Dit keer op locaties in Spaarndam en Beverwijk.

Zo verzorgden dames van de Duinroosloge in het buurthuis van Spaarndam een heerlijke lunch voor een dertigtal ouderen. Ze genoten zichtbaar en waren blij met al wat hen werd voorgeschoteld. Dit alles werd bovendien feestelijk omlijst door zang en dans. Al met al een heel gezellige bijeenkomst voor deze groep wat eenzame ouderen, die de extra aandacht zeer op prijs stelde.

De heren van de IJmondloge waren op deze zaterdag vanaf 9.30 uur tot diep in de namiddag volop bezig in het woonzorg-complex ‘Huis ter Wijck’ aan de Plesmanweg in Beverwijk. Er werd een muur geschilderd, maar de mannen waren vooral bezig om, samen met de bewoners, kleine witte borden te beschilderen (162 stuks) en die vervolgens ook op te hangen. Iedereen, vrijwilligers, personeel en vooral de bewoners konden achteraf alleen maar dankbaar concluderen dat deze activiteit geslaagd was. Een saaie witte ruimte is omgetoverd tot een gezellige, fleurige en persoonlijke hal.

Evenals vorige jaren was ook dit vrijwilligersproject pure immateriële hulpverlening. Odd Fellows voelen zich door hun sociale opdracht zeer betrokken bij de hulpbehoevende medemens. 

Meer weten over deze Odd Fellows, kijk dan op de website www.oddfellows-velsen.nl. Vanuit deze site kunt u doorlinken naar hun Facebookpagina. Ook op Instagram zijn de Odd Fellows actief.

(foto: aangeleverd)