Noord-Holland in trek bij fietsendieven

Regio – Nergens in Nederland is de kans op diefstal van je fiets zo groot als in de provincie Noord-Holland. Dit blijkt uit de jaarlijkse infographic van De Fietsersbond en http:// beslist.nl.

Met 73 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners is Noord-Holland de provincie waar de meeste fietsen gestolen worden. Het grootste risico op het verdwijnen van je fiets loop je tijdens het winkelen. 29% van alle fietsdiefstallen vinden namelijk plaats nabij winkelgebieden. Ook worden er veel fietsen gestolen bij treinstations en rond de eigen woning. Deze twee locaties staan op de tweede en derde plek van populaire jachtgebieden van fietsendieven. Op beide plekken vindt 21% van alle fietsdiefstallen plaats.

In de provincie Utrecht is een extra fietsketting naast het standaardslot ook geen slecht idee. Met 60 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners staat Utrecht tevens hoog genoteerd. Zuid-Holland staat op een derde plaats met 53 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners.

Fietsen staan veiliger gestald in de provincies Drenthe, Friesland of Zeeland. In Friesland en Drenthe worden gemiddeld 22 fietsen gestolen per 1.000 inwoners. In Zeeland kun je met 12 fietsdiefstallen per 1.000 inwoners je fiets gerust parkeren. Voor de infograpic: https://www.beslist.nl/info/fietsen.html)