Nieuwjaarswerkdag Poelbroekbos

Haarlem – Het IVN Zuid-Kennemerland verzorgt in samenwerking met gemeente Haarlem en Spaarnelanden zaterdag 4 januari een bijzondere werkdag nl. een Nieuwjaarswerkdag. De 1e werkdag in de natuur in het nieuwe jaar in het Poelbroekbos in Schalkwijk. Wie zin heeft en het leuk vindt om het nieuwe jaar goed te beginnen en deze dagen graag de handen uit de mouwen wil steken in de Haarlemse natuur is zeker welkom.  

Het Poelbroekbos is aangelegd als wandelbos voor de bewoners van Schalkwijk, maar ondertussen is er ook mooie natuur ontstaan. Het Poelbroekbos ligt in Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan en tussen Schalkwijk en de Ringvaart Haarlemmermeerpolder.

Er wordt hakhout gezaagd, braamstruiken / berenklauw worden weggehaald  en takkenrillen gemaakt. Het hakhoutbeheer/snoeien lijkt op het eerste gezicht drastisch, maar na enkele maanden komen alweer nieuwe scheuten uit de stronken tevoorschijn. Zo ontstaat verjonging van de beplanting en een rijker ecosysteem. Met meer ruimte en licht voor planten op de bodem; zoals voorjaarsbloeiers. Maar ook voor padden en mezen, winterkoning, etc. 

Iedereen kan en mag meedoen. Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan / Oude Schipholweg. Neem eigen koffie/thee en lunch mee. Doe werkkleding aan en trek stevig schoeisel aan. Het IVN  zorgt voor gereedschap, begeleiding, handschoenen, extra koffie en thee en vlaai. Ervaring is niet noodzakelijk. Aanmelden en info via http://www.ivn.nl/zk of bel Marc van Schie 06- 22 5757 48. 

Foto aangeleverd door IVN Zuid-Kennemerland.