Nieuwe eigenaar voor koffiehuis aan de Valkenburgerlaan

Bart Lassooy is de nieuwe eigenaar van het koffiehuis op de hoek van de Valkenburgerlaan en Camplaan, vroeger bekend als ‘Yverda’. Bart’s echtgenote heet Renata en zo is de nieuwe naam ‘Reba’ ontstaan. Heemstedenaren die hun lekkere kop koffie moesten missen kunnen hun hart weer ophalen in het gezellige koffiehuis: Reba is dagelijks (behalve zondag) geopend van lekker vroeg (half zeven) tot ’s middags vier uur. Enige tijd is de horecagelegenheid dicht geweest maar Bart heeft eind oktober een nieuwe start gemaakt en dat vinden veel mensen natuurlijk fijn. Ook de markt op woensdag vaart er wel bij. Een rondgang over de gezellige weekmarkt is natuurlijk niet compleet zonder kop koffie of thee met gebak om even bij te komen.

De kaart biedt meer dan alleen een ‘natje’ want een lekkere lunch voor de stevige trek kan ook worden genuttigd net als borrelgarnituur en soep. Bart is Amsterdammer. “Ik kom uit de Jordaan”, vertelt hij met onmiskenbare Amsterdamse hartelijke tongval. “Via Henk Adams, die het naastgelegen cafégedeelte overneemt, vernam Bart dat de vorige eigenaresse er mee ophield.” Bart zag wel brood in het overnemen van het koffiehuis. Na een lange carrière in de tramrevisie kwam deze nieuwe uitdaging goed uit. “Na een zware armblessure kon ik mijn werk niet meer uitoefenen. De chirurg zei destijds dat ik mijn arm nooit meer kon gebruiken maar dat is gelukkig wel goed gekomen.” Hij houdt van gezelligheid, heeft ervaring in de horeca door exploitatie van een snackbar en draait zijn hand niet om voor bijvoorbeeld heerlijke eigengemaakte (grootmoeders) snert. Maar ook een goede saté behoort tot de favorieten. Bart heeft overigens de toegang van het koffiehuis naar het cafégedeelte dichtgemaakt.

Reba heet iedereen van harte welkom. Eigenaar Bart heeft er echt zin in! Voor meer informatie over Reba belt u 06-54287292.