Nederlands leren en over Nederland leren… met kaas!

Heemsteedse en Haarlemse taalcoaches van de Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland bezochten vrijdag 12 oktober samen met hun taalmaatjes Haarlem-centrum. Dit bezoek (deels een speurtocht) was bedoeld om anderstaligen te stimuleren om in de praktijk een gesprek aan te knopen.

Tegelijkertijd is de groep veel te weten gekomen over de historie van Haarlem. In de Barteljorisstraat werden heerlijke kaassoorten geproefd bij de plaatselijke kaasboer. De kaas werd echter pas uitgedeeld nadat de anderstalige in het Nederlands om een blokje kaas had gevraagd. Een bezoek aan de St. Bavo mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Grote indruk maakten met name de graven in de vloer, waar zomaar overheen gelopen mocht worden.

Na anderhalf uur werd de ochtend afgesloten in een grand café. Onder het genot van een kopje koffie of thee werd volop met elkaar gesproken. Daar kregen alle taalcoaches een boekje mee met tips voor praktijkopdrachten. Er zullen nog veel gezellige uitstapjes volgen. Het is zo leuk om de geleerde taal meteen toe te passen in de praktijk!

Voor meer informatie over de stichting bezoek je de website: www.taalcoacheszuidkennemerland.nl

Overweegt u om zelf taalcoach te worden? Mail dan de coördinator, Clara Wittop: Koningclarawk@xs4all.nl of bel 06-81500886.

Foto: De kaasboer trakteerde op verrukkelijke kaas.