‘Nadrukkelijk afstand van Nashville Verklaring’

Deze dagen wappert er een regenboogvlag in de kerktuin van de Bloemendaalse Dorpskerk. Daarmee neemt de Protestantse Gemeente van Bloemendaal en Overveen nadrukkelijk afstand van de zogenaamde Nashville Verklaring die afgelopen week voor zoveel ophef zorgde. 

Predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort : “Deze verklaring druist regelrecht in tegen wat wij als de kern zien van het Bijbelse Verhaal van bevrijding en liefde, namelijk dat elk mens is geroepen om te worden wie hij of zij is. Hopelijk ten overvloede willen we met deze vlag opnieuw laten weten dat bij ons werkelijk iedereen welkom is”.

Dorpskerk Bloemendaal

Sinds jaar en dag is de Dorpskerk op het Kerkplein in Bloemendaal een huis waar mensen zoeken naar waar het om zou kunnen en moeten gaan in het leven en in de samenleving. De Dorpskerk heeft natuurlijk kerkdiensten op zondagochtend, maar ook de rest van de week zijn er volop inspirerende en leuke activiteiten. Voor iedereen toegankelijk, of je nu kerkelijk bent of helemaal niet. Voor wie op zoek is naar verdieping. Voor wie verder wil denken en leven dan de waan van de dag. Of voor wie gewoon nieuwsgierig is. 

Activiteiten van Dorpskerk Bloemendaal zijn onder andere: Kerk Open, Bijbeltafel, Areopagus, Op verhaal komen, Kerkreisjes, Filosofiekring, Ouderen Activiteiten, Meelezen met de predikant en de Tuinclub.

Meer informatie over Dorpskerk Bloemendaal op: www.kerkpleinbloemendaal.nl