‘Naar de bollen’ maar dan decennialang geleden

Op zaterdag 11 november kunnen liefhebbers van prentbriefkaarten hun hart ophalen tijdens de Historische Prentbriefkaart Dag in ‘Museum De Zwarte Tulp’ te Lisse. Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Naar de bollen’ over de schilder Anton L. Koster (1859-1937).

Prentbriefkaarten
In de Bollenstreek werd vanaf de jaren ’80 van  de negentiende eeuw een geliefde toeristische attractie. Daarbij hoorde vanaf ca. 1900 het versturen van prentbriefkaarten. Ze werden in vele tientallen geproduceerd. De prentbriefkaarten geven een mooi nostalgisch beeld van de Bollenstreek in het begin van de 20e eeuw.

Historische Dag
Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Prentbriefkaart Kring ‘De Bollenstreek’. De gehele dag is er doorlopend een presentatie van historische kaarten met bollenvelden te zien. De bezoekers kunnen ook kaarten laten taxeren, ruilen en (ver)kopen. De Historische Prentbriefkaart Dag is van 13.00–16.00 uur en de toegang is gratis.

Museum De Zwarte Tulp, Heereweg 219, Lisse. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op www.museumdezwartetulp.nl