Muzikale ontdekkingen bezongen door Haarlem Voices

Op zaterdag 21 april laat Haarlem Voices weer van zich horen, en hoe. Voor dit concert heeft de dirigent van Haarlem Voices, Sarah Barrett, haar laten inspireren door de historische roman ‘Het motet voor de Kardinaal’ van Theun de Vries. Het programma is een bezongen verhaal met een afwisseling van muziek en passages uit het boek, verteld door de acteur Hidde Maas.

De luisteraar wordt meegenomen op de levensreis van de middeleeuwse jongeling Wolf. Zijn reis begint als een vlucht uit de Lage Landen naar het zuiden en leidt via een verblijf in Milaan uiteindelijk naar de Sixtijnse kapel in Rome, een tocht vol muzikale ontdekkingen.

Het verhaal wordt geïllustreerd door muziek van componisten uit die tijd zoals Josquin des Prez, Heinrich Isaac, Ockeghem en Dufay, de grondleggers van de vocale polyfonie in het 15e en 16e eeuwse Europa. Hiermee biedt het koor u een pakkend programma vol bezieling vanuit woord en muziek, waarin verteller en koor elkaar perfect aanvullen: door de gedragen stem van de acteur Hidde Maas kruipt u in de huid van Wolf, omringd door middeleeuwse klanken van het koor.

Haarlem Voices, opgericht in 2006, is een ambitieus vocaal ensemble van vijftien zangers en zangeressen, die voor een deel afkomstig zijn van de Haarlemse Koorschool St. Bavo. Onder leiding van dirigente Sarah Barrett streven zij kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen na van werken uit diverse stijlperiodes, van renaissance tot avant-garde en zowel a cappella als instrumnetaal.

Kaarten kunt u bestellen via de website www.haarlemvoices.nl, daar vindt u ook meer informatie.

Het concert vindt plaats in de Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24 te Haarlem, van 20.15 tot 22.00 uur.