Muziek op Spaarndamse kunstmarkt

Op zaterdag 23 juli wordt in het centrum van Spaarndam een kunstmarkt gehouden waarbij muziek een grote rol speelt. Er is een kunstmarktconcert in de oude kerk van Spaarndam van 14.00 tot 14.45 uur. Jonny Lane & Pete Perch gaan in hun optreden ‘back tot he late fifties and early sixties’

Lane en Perch houden van lekkere liedjes uit de tijd van rond 1960. Twee zangers met akoestische gitaren en een blues harp (mondharmonica) zingen Carl perkins, Everly brothers, Buddy Holly, Johnny Cash, en the Beatles uit de Hamburg tijd. Bij hen is het goed toeven, niet te hard, niet te wild, maar wel exiting! En soft, slow zit er ook tussen, kortom, rock and roll en romantiek. Dat is wat je krijgt bij Lane & Perch.

Tussen 11.30 en 16.30 uur geven Pit Hermans en Caroline in ‘t Veld een concert. De Amsterdamse cimbaliste Pit Hermans (1966) is een bekende van de kunstmarkt. Ze is al bijna 20 jaar actief op klein en groot cimbaal, speelt een breed scala aan melodieën en zingt daar soms ook bij. Ze is lid van diverse ensembles zoals het ‘Santouri Trio’, dat met name Griekse muziek vertolkt.

Pit is vanaf de ochtend aanwezig. In de loop van de middag wordt ze vergezeld door accordeoniste Caroline in ‘t Veld, met wie zij een duo vormt. Samen brengen ze wereldmuziek ten gehore en eigen werk.

Caroline woont in Almere en speelt als soliste, plus tevens in allerlei pop- en wereldformaties. Ze zingt in diverse talen. Samen vormen de dames een uniek duo, want deze instrumentencombi tref je normaliter louter in grotere orkesten aan. De twee klankorganen combineren prachtig en lenen zich voor romantisch repertoire als tango, wals of mazurka. Maar ook voor vrolijk Russisch of Hongaars werk en last but not least jazz standards en oriental grooves.

Maak een wereldreis met Pit en Caroline te midden van de kunst. Voor meer informatie over de kunstmarkt kijkt u op www.marselje.nl/kunstmarkten