Mudraise vraagt aandacht voor bevrijdingsoperaties moderne slavernij

Haarlemmermeer – Kinderen, vrouwen en mannen bevrijden die nu nog vastzitten in moderne slavernij. Dat is het doel van de 270 deelnemers die zaterdag 10 juni meedoen aan de Mudraise, een obstacle run door de modder voor het werk van International Justice Mission (IJM). Met de MudRaise willen de deelnemers aandacht vragen voor moderne slavernij én fondsen werven om mensen van slavernij te bevrijden.

Het sponsorgeld dat ze ophalen gaat naar het werk van IJM, een internationale organisatie die mensen bevrijdt van moderne slavernij en andere vormen van geweld. MudRaise maakt gebruik van het parcours van Mud Masters in Haarlemmermeer.

Wereldwijd leven bijna 50 miljoen mensen in slavernij. MudRaise-deelnemers dragen bij aan de kosten van bevrijdingsoperaties en traumazorg. De afgelopen jaren bevrijdde IJM, in samenwerking met lokale overheden, ruim 85.300 kinderen, vrouwen en mannen uit situaties van geweld en slavernij.

Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welk doel ze fondsen werven, bijvoorbeeld de strijd tegen slavernij in de Ghanese visindustrie of tegen seksuele uitbuiting van Filipijnse kinderen voor webcams.

Het is nog steeds mogelijk om deelnemers van de MudRaise te sponsoren en zo bij te dragen aan de strijd tegen slavernij wereldwijd. Kijk voor meer informatie op www.mudraise.nl.

Door de modder. Foto: Michael Terlouw.