Mooie werken, ook te koop en deel opbrengst naar ‘Justice and Care’

Op vrijdag 13 januari vindt de officiële opening van de expositie ‘Materialen en Technieken’ plaats, in Galerie De Tuinkamer te Hoofddorp. De expositie wordt geopend door Willem ten Velthuys, fotograaf en staat gepland om 16.00 uur. Voorafgaand aan de opening is er gelegenheid met de kunstenaars te spreken.
U vindt de locatie aan de Wilsonstraat 61, in Hoofddorp.

Tijdens deze expositie wordt het werk getoond van drie kunstenaars: Peter IJsseldijk, Jantine Kroeze en Karel van Wijngaarden. Ze werken alle drie met verrassende materialen en technieken.
Peter combineert grafiet, olieverf en pastel op papier, linnen en leisteen. Van te voren bepaalt hij wat het werk moet uitstralen en dat bepaalt zijn materiaal en techniek. Peter is ook beeldend kunstenaar, voornamelijk brons.
Jantine combineert het traditionele edelsmid ambacht met innovatieve technieken. Haar sieraden en plastieken zijn gemaakt van goud, zilver, brons, titanium en gekleurd aluminium. Jantine wordt geïnspireerd door golven, wind en water. Haar objecten, trofeeën en relatiegeschenken worden veelal in opdracht gemaakt
Karel, beeldend kunstenaar, werkt voornamelijk met brons en steen maar hij maakt ook grote vloeiende composities van acrylaathars.
De werken zijn te koop. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar Justice and Care, een stichting die opkomt voor verkrachte vrouwen in India en elders.
Voor meer informatie zie www.galeriedetuinkamer.nl