Modeshow door vrouwen die (ex-)borstkankerpatiënt zijn

Op zondag 9 april organiseert Adamas Inloophuis de modeshow van het jaar ‘Stralend de wereld in’ bij Claus Event Center Hoofddorp. De modeshow wordt gelopen door vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

De Modeshow
In 2008 zag de Modeshow stralend de wereld in het licht en sindsdien zijn er al meerdere edities geweest. “Dit mooie event, mag natuurlijk niet ontbreken op ons 10-jarig bestaan”, aldus Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis. 12 vrouwelijke gasten van Adamas die borstkanker hebben (gehad) gaan de catwalk op in lingerie, badmode, casual kleding en natuurlijk in een galajurk. “Het jongste model is 32 jaar en het oudste model 77 jaar, een mooi divers gezelschap”, aldus Annelies.

“De modeshow is een gezellig, mooi, maar natuurlijk ook een onroerende gebeurtenis. Niet alleen voor de modellen die meelopen, maar ook voor hun familieleden en vrienden en iedereen die in de zaal aanwezig is. Je weet dat de modellen een ernstige ziekte hebben (gehad) en dat het lopen van een modeshow een inspirerend, maar ook best een moeilijk proces voor hen is, want het is niet niks voor 400 mensen in lingerie de catwalk op“, glimlacht Annelies.

Toegangskaarten & loterij
Kaarten zijn €10/volwassenen en €5 voor kinderen tot en met 15 jaar. Dit is inclusief koffie/thee/limonade en iets lekkers. Met je toegangskaart maak je kans op een leuke prijs uit de loterij. Onder andere een heerlijk Rituals verwenpakket, entree Hermitage, overnachting Lion D’Or, dinerbonnen of wijnpakketten. Kaarten zijn te koop bij Adamas of bij Bruna in de Symphonie, Nieuw Vennep

Locatie en tijd
Locatie: Claus event center, Bosweg 19, Hoofddorp
Parkeren: grote parkeerplaats, gratis parkeren
Tijd: Deuren gaan vanaf 14.00 uur en modeshow begint om 14.30 uur.

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er €300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.