Minder bezoekers, maar meer gedoneerd aan het Vogelhospitaal

Haarlem – De waardering was groot, tijdens de beperkte bijeenkomst op zaterdag 12 september tijdens de Open Dag van het Vogelhospitaal Haarlem. Met alle tijdsloten tot de nok toe gevuld, was de door corona beperkte bijeenkomst een succes. Er is zelfs verhoudingsgewijs meer gedoneerd aan de opvang.

“De belangstellenden vonden het fantastisch om tijdens coronatijd toch persoonlijk rondgeleid te mogen worden,” vertelt secretaris Nancy Bromet. “Er werden veel vragen gesteld en er is verhoudingsgewijs meer gedoneerd dan tijdens onze normale open dag. Er zijn veel lootjes, zelfgebakken taart en door de vrijwilligers gehaakte beestjes verkocht.”

Stichting Dierenlot verdubbelt de opbrengst van circa 1350 naar 2550 euro. Een stap in de richting naar het bedrag van 2 ton dat op jaarbasis nodig is. “We krijgen van alle omringende gemeenten bij elkaar zo’n 70.000 euro subsidie. Maar alle beetjes helpen,” aldus Bromet.

Normaliter trekt de open dag 800 personen in tegenstelling tot de 200 van afgelopen zaterdag. “Het was even wennen,” vertellen de beheerders, “Gelukkig werkte het reserveringssysteem perfect en met groepjes van acht personen was de 1.5m afstand goed te handhaven. Het was heerlijk weer en de stemming was opgewekt.”

Natuurlijk hoopt de stichting dat er volgend jaar weer een echt feest kan losbarsten en iedereen weer zonder reservering binnen mag komen. Maar als het coronavirus niet de benen neemt, staat er zeker weer een exclusief ‘open huis’ op stapel, zo laat de organisatie weten.Informatie: www.vogelhospitaal.nl

(Een kijkje bij de vliegkooi. Foto: Vogelhospitaal).