Meekijken door ogen van een aantal Bloemendalers

Op zondagmiddag 21 mei, om 16.00 uur, zijn Sarah Vos en Sander Snoep de gasten van Areopagus Bloemendaal in de Dorpskerk. Sarah Vos en Sander Snoep zijn de filmmakers van de docu-film ‘Hier ben ik’. Presentatrice Jacobine Geel gaat met hen in gesprek. Waarom wilden zij een film maken over de dominee en kerkgangers van dat kerkje in Bloemendaal?

Ambitie
In ‘Hier ben ik’ kijken we mee door de ogen van een aantal Bloemendalers die worstelen met hun levens waarin ambitie en gejaagdheid de standaard zijn geworden. Zondags bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort hen een alternatief biedt door zich te verdiepen in oude bijbel teksten.

Suspense
Sander Snoep is cameraman van veel bekroonde documentaires met een eigen signatuur. In zijn werk spelen details vaak een even grote rol als de hoofdzaken, omdat daarin de spanning ligt die de scene onder druk zet. In ‘Het Nieuwe Rijksmuseum’ weet hij op die manier de vaak oeverloze vergaderingen tot suspense sequenties te verheffen die je in een speelfilm zou verwachten.

Observeren
Sarah Vos zoekt als regisseur in haar meermaals bekroonde documentaires de impliciete kant van mensen en situaties op. Zij kijkt wat er zich achter de façades van mensen afspeelt door met een scherp oog voor ogenschijnlijk onbelangrijke details en zonder commentaar al filmend te observeren.

Dorpskerk, Kerkplein, Bloemendaal. Na afloop is er een meet & greet. Toegang: uw gift.